Teamsnipa.blogg.se

Team snipas blogg, Det ska se ut så!

Recension av Fly vs Jerk 5

Publicerad 2014-02-02 17:09:00 i Allmänt,

Eric: Sportfiskare kan betraktas som en subkulturell sekt som bedrivs av människor vars gemensamma intresse är att med artificiella hjälpmedel lura lägre intellektuellt ansedda biologiska varelser utanför deras naturliga habitat. Inom denna förslutna grupp och de patriarkala maktstrukturer som utgör det hav av kommersialism som är fiskeindustrins innersta drivkraft finns människor med av gruppen givna maktpositioner. Dessa människor dyrkas i stor omfattning av massan och betraktas som pionjäriska gudar. En av dessa heter Johan Rue känd av sekten som mannen bakom mediebolaget Kanalgratis i Stockholm AB.

Mediebolaget har länge producerat material av hög kvalité och då främst för videotjänsten YouTube. Kanalen har ständigt utvecklats och förbättras och bakom de offentliga väggarna av perfektion skapades ett mycket populärt tävlingskoncept. Två erkända fiskemetoder efter gädda ställs mot varandra i en tävling som sportfiskemässigt saknar relevans men som underhållsmässigt skapar ett narkotiskt beroendesymptom av eufori.

I den femte upplagan av tävlingen var det sedan länge känt att gäddfiskelegendaren Stefan ”Trumman” Trumstedt skulle återvända tillsammans med den energiske betesbyggaren Claes ”Svartzonker” Claesson. De skulle i vanlig ordning fiska mot Niklaus Bauer och tillskottet Thomas Søbirk från Danmark. Med ett fåtal nyheter skulle första delen i den förevigt legendariska serien publiceras den 12 december.

Programmen har tidigare besuttit unika egenskaper vilket bidragit till ett högt underhållningsvärde bland landets entusiaster. De har också utvecklats och ständigt blivit bättre visuellt och innehållsmässigt. Men i ett försök att göra formatet tillgängligt för en beredare internationell publik görs materialet denna gång på engelska vilket stjälper programmet. Inte på ett nationalistiskt etnisktkonservativt sätt som endast Sverigedemokraternas Björn Söder skulle kunna redogöra för i sin verklighetsfrånvända närvaro, utan för de språkliga begränsningar som detta medför på ett mer personligt plan.

De medverkande är alla obotliga fanatiker med unika och starka personligheter. De är energiska pandemispridare av lycka och glädje där de som drabbas sällan återvänder till ett stabilt sinnestillstånd. De är språkliga konstnärer som ständigt bidrar med information och inspiration för samtliga sektmedlemmar.

Samtligas engelskkunskaper är dock inte kompatibla till att återge personligheterna på ett rättvist och mycket förtjänt sätt. Det märks tydligt att engelskan hämmar de medverkandes sätt att konversera och dessa konversationer består endast av korta universella meningsbyggnader vilket oundvikligt får kvalitén och underhållsvärdet att sluta existera.

Programmen tappar därför den unika personlighetsnärvaro som tidigare visats och erhållits och får istället baseras på enbart konceptet kring tävlingen. Avsnitten blir ytliga, enformiga och långa vilket bidrar till att endast konceptet ensamt blir för svagt. Svartzonker kan inte längre göra bredare humoristiska utsvävningar om hur Jesus vandrade på vattnet med hjälp av skor i fontomskum som säljs och marknadsförs av en firma i USA som heter JesuslovesU4-ever vilket utgör den älskade grunden för Fly vs Jerk. Mvh Team Snipa

 

Om

Min profilbild

Välkommen till Team snipa. På den här bloggen kommer du att kunna följa hur 3 fiskegalna killar försöker få drömfångsten. Teamet består utav Vasskungen Eric, Håvarn Anthon och Trollingkungen Lasse. Om du är ute efter bilder på stora fiskar är den här bloggen långt ifrån optimal, men om du gillar små och många fiskar så är du helt rätt ute! Vi hoppas att du gillar bloggen och glöm inte att kommentera vad du tycker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela