Teamsnipa.blogg.se

Team snipas blogg, Det ska se ut så!

Vår kamp avgjord

Publicerad 2014-01-08 14:32:10 i Allmänt,

Eric: År 2013 har varit en konstant kamp mellan medlemmarna inom gruppen som porträtterar sig själva som fiskare med dåliga resultat och där av bloggnamnet. Inga materiella priser i världen kunde vittna om den prestige som denna ära innebar. En ära som den person som fångade högsta antalet gäddor skulle krönas som gäddkungen 2013 i den hårdaste kampen hittills.

Tävlingen har inneburit hårda ansträngningar men varit mycket givande då rekord många timmar lagts ute på sjön och fört med sig många erfarenheter för oss personer som endast fiskat aktivt och sportinriktat i tre år. Anthon kände sig i början exkluderad från tävlingen men erkände senare sitt nederlag i somras för att slippa betraktas som en förlorare vid årets slut.  

Tävlingens alla minnesvärda händelser skulle kunna fylla innehållet i en mindre roman och av den anledningen kommer jag bara kort beskriva vilka som var de viktigaste ögonblicken för mig:

Lasse inledde året starkt och hade ledningen ett bra tag då den sjön som jag oftare fiskade själv vid inte levererade. Detta är en sjö då högst två gäddor fångas vid optimala förhållanden.  Jag vet inte om det således berodde på att Lasse var ute oftare eller om han var skickligare och effektivare när han väl var ute. Det underliga var dock att jag när vi båda var ute alltid krokade fler vilket är en trend som endast brutits vid några fåtal tillfällen detta år.

Jag minns specifikt ett tillfälle när jag efter Lasses starka inledning endast var två fiskar från att jämna ut ledningen. Jag och Lasse satt samtida på varsin ort och fiskade varvid Lasse ringer om sina fångstrapporter och registrerar närmare 7 eller 8 gäddor inom någon enstaka timma. Alla mina ansträngningar och mina många timmar ute på ett döende vatten kändes nu bortkastade då 7 eller 8 gäddor var mycket avlägsna och låg upptill i bästa fall 4 fiskepass bort.

Lasses ledning höll i sig en lång period då han ständigt behöll första platsen genom att ständigt se till att hålla samma avstånd till mig som de han skapat tidigare. Sommaren började dock lida mot sitt slut och timmarna på sjön skulle bli allt färre innan sjön dog ut och väntan på den avlägsna hösten skulle intas. Jag gjorde då en storsatsning och fiskade nästintill varje dag i ett fåtal timmar vilket efter en kort tids period gav resultat i form av ett enormt avstånd till Lasse.

En ledning jag lyckats hålla sedan dess. Nyckeln till seger var alltså att fiska koncentrerat när vi väl var ute tillsammans för att kontrollera tävlingens utgång samt att lägga mycket tid vid vattnet vid rätt tillfälle för att kunna skapa ett lovande avstånd. Resultatet kommer jag inte att offentliglägga mer än att jag tillslut stod som segrare och om det är frustrerande så tar vi på redaktionen gärna emot meddelanden med hotfull karaktär nere i kommentarsfältet. Mvh Team Snipa

 
 

Om

Min profilbild

Välkommen till Team snipa. På den här bloggen kommer du att kunna följa hur 3 fiskegalna killar försöker få drömfångsten. Teamet består utav Vasskungen Eric, Håvarn Anthon och Trollingkungen Lasse. Om du är ute efter bilder på stora fiskar är den här bloggen långt ifrån optimal, men om du gillar små och många fiskar så är du helt rätt ute! Vi hoppas att du gillar bloggen och glöm inte att kommentera vad du tycker.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela