Teamsnipa.blogg.se

Team snipas blogg, Det ska se ut så!

Tankar

Publicerad 2013-11-02 19:08:56 i Allmänt,

Eric: Team snipas blogg handlar mycket eller bara om besattheten efter större gäddor. Vi har fiskat tillsammans i 3 år och vi är nu ordentligt trötta på alla gäddor under 50 centimeter. Sniporna som vi tvingas basera bloggen på även om vi kontant drömmer om de stora bestarna. På senaste tiden har det dock varit ont om fiskar och det beror på att vi endast jagar de större exemplaren och håller på att lära oss deras vanor. Den markanta skillnaden är att vi ökat betesstorleken och antal timmar som vi är ute men vi har också börjat leta mer utanför grundområdena och nästan uteslutande i frivattnet kring branter och grynnor och stim med småfisk. Resultaten har redan börjat visa sig men de inträffar med allt för långa mellanrum vilket betyder mindre antal fisk här på bloggen.

 
 Det har denna säsong resulterat i två gäddor över 80 centimeter vilket för oss är helt fantastiskt. Men som sportfiskare söker man ständigt anledningar till varför det inte gått bättre. De populäraste och mest troliga är: Vi fiskar inte tillräckligt nära botten, vi fiskar för grunt, sjön innehåller inte stort bestånd av stor gädda, för små beten, vi nöter inte på ett ställe utan tappar koncentrationen snabbt, sjön innehåller gös vilket vissa hävdar hämmar gäddans storlek eller så är vattnet för mörkt.

Visst är det kul när man verkligen får kämpa för man blir desto gladare när det funkar men just nu är det inte värt det. Om man vill komma någonstans i branschen vilket är lite av ett mål efter alla de timmar och pengar man investerat i fisket så räcker det inte med att man får upp de största bestarna i din sjö. Du måste konkurera med alla andra sjöar och fångar du ingen gädda över tio kilo eller 120 centimeter har du tyvärr inte vad som krävs.

Därför gör vi i Teamet en större satsning. Lasse och jag har köpt spön som är klassificerade för beten upp till 100 gram. Vi har också inhandlat större jiggar. Shadjiggar på över 20 centimeter vilket fullkomligt raderar ut de mindre sniporna. Vi hoppas med hjälp av dessa få ett bättre snitt även om det betyder längre tid mellan huggen. Det största dilemmat är dock att vi har störst chans på stor gädda om vi trollar mera men jag vill ha mina på spinn. Detta är en ständig kamp mellan mig och Lasse. Vi planerar också att nästa år testa nya sjöar och lägga mer tid på att upptäcka nya vatten som förhoppningsvis hyser större gädda. Vi får dock se hur det blir med det men det skadar inte att drömma lite och dela med sig av de tankar som för stunden genomsyrar mitt sinne. Mvh Team Snipa.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkommen till Team snipa. På den här bloggen kommer du att kunna följa hur 3 fiskegalna killar försöker få drömfångsten. Teamet består utav Vasskungen Eric, Håvarn Anthon och Trollingkungen Lasse. Om du är ute efter bilder på stora fiskar är den här bloggen långt ifrån optimal, men om du gillar små och många fiskar så är du helt rätt ute! Vi hoppas att du gillar bloggen och glöm inte att kommentera vad du tycker.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela