Teamsnipa.blogg.se

Team snipas blogg, Det ska se ut så!

Äntligen!

Publicerad 2013-09-03 16:49:00 i Allmänt,

Eric: Här kommer äntligen beskrivningen utav min senaste idé. Jag vet att jag dragit ut på tiden men jag ville samtidigt vara helt säker på att betet fungerade och att tacklet var utformat på bästa sätt så framtida fiskare som testar detta slipper göra om mina misstag. Vet man inte vad jag talar om kan man läsa mina tidigare inlägg angående detta. Jag säger inte heller att denna metod är den rätta bara hur jag gör så var inte rädd att utveckla denna idé och våga misslyckas.

 

Material:

  • 20 centimeter 30 punds carbonklädd vajer.  
  • 3 stycken vajerlås 1,4 millimeter i diameter.
  • 2 stycken metkrokar storlek 2, viktigt att kroken är försedd med ögla som löper vertikalt med skaftet enligt bilden.
  • 2 stycken trekrokar storlek 2.
  • 2 stycken fjädringar i valfri storlek.
  • 1 jigghuvud 5 eller 7 gram.
  • Valfri större jigg typ Curly Magnum eller Bomber Twin Tail Shrimp.
  • En tändare.
  • Superlim.
  • En avbitare.
  • En tång.
Tillvägagångssätt:

Trä på ett vajerlås på vajern och för igenom andra änden så att låset hamnar långt fram på vajern. Denna ögla som bildas skall passa över jiggens huvudögla där beteslåset senare skall fästas i. Kläm åt med en lämplig tång enligt beskrivning på baksidan av förpackningen till vajerlåsen. Ena ändan skall vara ungefär fem centimeter. På denna ända skall först ett vajerlås på och sedan den avbitna metkroken som den längre änden skall träs igenom i. Sedan skall fjäderringen på där kroken sitter träs på. Efter detta för man sedan igenom änden genom vajerlåset så att allt slutes till. Lämna dock ett utrymme för kroken att kunna röra sig fritt så minimeras risken för att fisken senare skall kunna bända sig loss. Gör likadant med den längre ändan bortsätt från metkroken som bara skall sitta i öglan. Kontrollera att krokarna kommer hamna på önskvärt ställe under jiggen.

När du är nöjd kläm då åt de två vajerlåsen och klipp av den främre biten som blir över men inte ända in till kanten, lämna typ 5 millimeter och elda ihop med de andra två närliggande vajerbitarna. Den längre änden längre ned skall också eldas ihop genom att man håller en tändare någon sekund och sedan snurrar de runt varandra. Lättast är om man tvinnar de från början och eldar sedan någon centimeter i taget. Detta är viktigt då två av mina tidigare tackel till jigg gick upp vid vajerlåset och detta vill man undvika för din ekonomi och fiskens skull.
Klipp av kroken på jiggens huvud före böjen och limma skaftet. För sedan in huvudet i jiggen innan limmet torkat. Se till att huvudet är uppåt beroende på vilket håll du vill att jiggen skall sitta. Lägg på tork.
Trä sedan över den främre öglan över huvudet och för in skaften från metkrokarna in i den mjuka jiggkroppen undertill. Krokarna som nu sitter på undersidan av jiggen kommer vid napp att dras ut ur kroppen men kommer tåla de flesta lättare bottennappen. På detta sätt räddar du jiggen undan gäddans vassa tänder samt att tacklet du nu byggt kan användas på liknande jiggar.
Glöm inte att justera pinnarna och testa sätta dem med olika avstånd från huvudet och varandra för att få önskad gång vid inspinningen. Personligen föredrar jag en lugn vaggande gång då det sägs attrahera större fisk vilket Team Snipa inte är allt för bortskämda med. Men med denna nya metod hoppas det bli ändring på det. Testa också tyngre huvuden för djupare fiske. Betet fiskar bäst vid långsam till medelsnabb invevning utan vevstopp men med mindre oregelbundna fartändringar. Hoppas ni fått inspiration och testar denna metod. Mvh Team Snipa.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkommen till Team snipa. På den här bloggen kommer du att kunna följa hur 3 fiskegalna killar försöker få drömfångsten. Teamet består utav Vasskungen Eric, Håvarn Anthon och Trollingkungen Lasse. Om du är ute efter bilder på stora fiskar är den här bloggen långt ifrån optimal, men om du gillar små och många fiskar så är du helt rätt ute! Vi hoppas att du gillar bloggen och glöm inte att kommentera vad du tycker.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela