Teamsnipa.blogg.se

Team snipas blogg, Det ska se ut så!

Vad är Drop Shot fiske?

Publicerad 2013-09-01 15:48:00 i Allmänt,

Lasse: Vid spinnfiske t.ex. med en jigg monterar man tyngden respektive jigghuvuden direkt på jiggen. Om man då kastar ut jiggen i vattnet så sjunker den direkt till botten. Genom att man vevar in jiggen höjer den sig och vid vevstopp sjunker den till botten igen. Vid Drop Shot fiske monterar man dock inte jiggen direkt på sänket. Det speciella Drop Shot sänket som man ser nedan fäster man på det djupet man vill att jiggen senare ska gå på. Det speciella med ett Drop Shot sänke är just det att man kan flytta det.
               
Linan klämmer man bara in i Drop Shot sänket, det brukar hålla, men för säkerhets skull brukar jag dessutom göra en knut .
 
 
För att kunna göra sitt egna Drop Shot Tackle behövs det ca 120 cm nylon, helst ska det vara fluorocarbon för att det syns inte under vattnet och för att det är styvt. På fluorocarbonen knyter man fast kroken med en palomar knut ca 15 cm från toppen. Det finns många olika modeller av Drop Shot krokar men den vanligaste ser man på bilden ovan. Hela tacklet fäster man på huvudlinan så att man ha en så bra kontakt som möjligt på jiggen.
 
 
Här är några exempel på jiggar man kan använda till Drop Shot fisket.
 
           
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkommen till Team snipa. På den här bloggen kommer du att kunna följa hur 3 fiskegalna killar försöker få drömfångsten. Teamet består utav Vasskungen Eric, Håvarn Anthon och Trollingkungen Lasse. Om du är ute efter bilder på stora fiskar är den här bloggen långt ifrån optimal, men om du gillar små och många fiskar så är du helt rätt ute! Vi hoppas att du gillar bloggen och glöm inte att kommentera vad du tycker.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela